Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Telčský zámek ožil hlasy ZPĚVÁČKŮ

správce 0

Sobota 5. dubna byla dnem, na nějž se opravdu dlouho a svědomitě připravovaly vítězky hlavní kategorie souborového kola soutěže Zpěváček – Nikolka Jarošová, Eliška Krejčová, Andrejka Mičková a Dáda Špačková. Už koncem ledna byly odbornou porotou (ve složení Simona Špačková, Ivana Janoušová, Radka Janoušová) i laickou porotou (Bára Krejčová, Honza Špaček, Marek Fiala) vybrány, aby reprezentovaly náš soubor v krajské přehlídce.

Děvčata si musela připravit dvě vhodné písně – naučit se melodie, slova, vylepšovat intonaci, rytmus, výraz (ale také překonat virové i bakteriální infekce…). Svými zkušenostmi pomáhala děvčatům Bára Krejčová, která si v loňském roce svým skvělým výkonem „vyzpívala“ postup až do celostátního kola ve Velkých Losinách. Přestože už se letos o postup do Losin utkat nemohla (v hlavní kategorii je podmínkou věk do 15 let), rozhodla se také krajského kola zúčastnit. A tak se pilně připravovalo pět zpěvaček. Do Telče, kde se Zpěváček 2014 konal, však nakonec odjely pouze čtyři dívky. Elišce účast v soutěži překazila nemoc…

Letošního, v pořadí již XVI. ročníku soutěže Zpěváček se zúčastnilo rekordních 80 soutěžících. V hlavní kategorii, v níž nás zastupovaly Dáda, Nikolka a Andrejka, soutěžilo přes 50 dětí!!! V této obrovské konkurenci – před porotou a zámeckým Společenským sálem plným lidí – děvčata podala skvělé výkony.

V kategorii nad 15 let byla naše Barča benjamínkem. Soutěžila s „poloprofesionály“ – zpěváky z muziky souboru Pramínek, kterým je všem přes 20 let. Ale měli jste slyšet, jak se její hlas nesl Justičním sálem telčského zámku!

Zpěváček v Telči se opravdu mimořádně vydařil.  Prostory zámku jsou jedinečné a mají svého „ducha místa“. Myslím, že i pro něj to byl po dlouhých staletích nevšední zážitek…

[box type=“info“ color=white]Všechny naše fotografie z akce si můžete prohlédnout po kliknutí na úvodní fotku.[/box]

[button color=blue type=info size=large align=left]Foto – HORFOS[/button]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CAPTCHA načítání...