Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Soustředění na Cikháji

správce 0

Zdá se nám to jako včera, co jsme stáli před pensionem na Cikháji a zpívali panu vedoucímu: „Dobře jsme se měli, rádi nás viděli, pojedenácté přijdem.“

Uteklo to jako voda a přijeli jsme. Většina dětí už nejela do neznáma, a tak dobře věděla, co je na našem soustředění čeká. Již v průběhu školního roku se malí tanečníci těšili na hry a soutěže, stezku odvahy, na ranní taneční rozcvičku, táborovou hymnu či večerní čtení; byli moc zvědaví, jaké nové taneční pásmo na ně čeká a na jaký výlet se letos vypravíme.

Jely s námi i dvě členky předškolačky – Kačenka a Nikolka a spolu s absolventkou 1. třídy Verunkou je musíme pochválit za samostatnost i za to, že skvěle zvládly celý týden bez slziček po mamince. Stejně tak patří pochvala všem jejich starším kamarádům, kteří přispěchali na pomoc, kdykoli bylo potřeba, především našim instruktorkám Báře a Verče.

V poledním klidu si dívky zkusily vyšívat vlastní kapesníček. Práce je bavila a opravdu se jim dařila. A kluci? Ti vyráběli pod vedením instruktorů Honzy a Marka zlaté poháry. Proč právě poháry?

Tématem letošního tábora byla totiž pohádka o Zlatovlásce. Vedle samozřejmých součástí soustředění – průprav a nácviků tanců – proto každý den probíhaly hry naladěny na tuto pohádkovou tématiku. Den po dni jsme postupovali příběhem o princezně Zlatovlásce – od prvotního upečení kouzelného hada, přelití poháru a porozumění řeči zvířat, přes záchranu mravenečků, malých krkavců a zlaté rybky, sbírání rozsypaných perel ze Zlatovlásčina náhrdelníku či lovení prstenu v moři, až k závěrečnému výběru Zlatovlásky z králových dvanácti dcer. K tomu nám pomohla muška, kterou jsme oživili živou vodou.

Týdenní pobyt nám zpestřila návštěva pana Čejky ze Správy CHKO Žďárské vrchy, který nám při vycházce povídal mnoho zajímavostí o životě ptáků i o tom, jak probíhá jejich kroužkování. Ve čtvrtek jsme vyrazili do Muzea loutek do Chrudimi a navštívili jsme také Slatiňany. V tamním Kočičím hrádku a interaktivním muzeu koní si děti opravdu vyhrály!

Prožili jsme společně krásný týden. V pátek večer jsme mohli s radostí konstatovat, že je až neuvěřitelné, jaký pokrok v tancování naše děti udělaly a že celý týden proběhl bez jakýchkoli problémů, úrazů či jiných komplikací. Zkrátka že nám všem spolu bylo moc dobře.

Novým tanečním pásmem se stalo pásmo s názvem Pradleny, které jsme spolu s Bylinkářkou, Pekaři, Zelím a Čarodějnicemi předvedli před zraky stovek diváků na Veselokopeckém jarmarku. Bylo obdivuhodné, jak děti náročné vystoupení zvládly i přes rozžhavené podium a horké slunce, které je píchalo do očí.

…Uteče to jako voda a podvanácté zavítají Grošáci a Rožínkáči do malebné Cikháje a celý týden se jinak tichou vesničkou bude linout zpěv, hudba a radostný dětský smích.

[button color=blue type=info size=normal align=left]Zlatovláska[/button][button color=green type=info size=normal align=left]Výlet[/button][button color=blue type=info size=normal align=left]Cikháj[/button][button color=green type=info size=normal align=left]V. Kopec[/button]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CAPTCHA načítání...