Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Vařejkův Dvůr

správce 2

„Na Svatého Jiří, vylézají hadi a štíři.“ Stará a osvědčená pranostika předurčuje na 24. dubna tak teplé počasí, že by se podle ní dalo naplánovat první pěkné vystoupení venku. Tak takhle jsme si to nadšeně naplánovali spolu s majiteli agropenzionu v Meziboří, kteří přišli s návrhem „čarodějnického“ vystoupení u nich.

Ale tentokrát, bohužel, platilo na svátek Jiřího několik úplně jiných pranostik: „Na svatého Jiří nepohoda často víří“; „Co do svatého Jiří vyroste, to po něm pomrzne.“ Chlad, který je z těchto moudrých vět cítit, jsme si všichni během našeho vystoupení vyzkoušeli na vlastní kůži. Ale nesli jsme to statečně – řekla bych profesionálně – drkotali jsme zubama, třásli se zimou, ale naše vystoupení jsme od začátku do konce zvládli bez problémů.

Nakonec jsme si Meziboří všichni nějakým způsobem užili – někdo oceňoval krásná živá zvířátka z farmy, někdo ochutnal skvělé okurky, perníčky, koláčky a sýry; jiní si pochutnali na obložených chlebíčcích a čaji. Každý si z vystoupení odvezl svůj zážitek, který je navždy s Mezibořím spojený. Takže pro naše „souboráky“ vůbec neplatí, že „Jiří a Marek – mrazem nás zalek“. Protože my se jen tak něčeho nazaleknem! My totiž víme, že „Svatý Jiří k létu míří“.

 

  1. Hanka Hanka

    Děkujeme paním učitelkám i veškerému doprovodu, že to tak bravurně zvládli 😀 Krásný zážitek…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CAPTCHA načítání...