Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Hvězdička pro radost

Simona Špačková 0

Ve středu 19. 12. jsme opět po roce zavítali do Domova pro seniory na Mitrově. Všichni přítomní klienti se na nás těšili a s napětím čekali, jaké to naše zpívání letos bude.

Před začátkem vánočního programu jsme byli „lehce nervózní“, ale jakmile zazněly první tóny našich flétnistek, tak jsme v klidu pokračovali. Klienti domova s námi zpívali každou koledu, kterou znali (a bylo jich hodně). Díky tomu si někteří malí hudebníci ze ZUŠ na vlastní kůži vyzkoušeli, jaké to je, když se sólová hra na nástroj přirozeně promění v doprovod nadšeně zpívajících stařečků.

Každý rok se naše děti dívají do očí, ve kterých jsou vidět různě zářící hvězdičky, proto se na jedné listopadové zkoušce nenacvičovalo, ale stříhalo – vyráběli jsme hvězdičky, jež jsme s sebou na vystoupení přivezli jako dárek. Zároveň jsme také předali přáníčka od Ježíškových vnoučat z Dolní Rožínky.

Zpívali jsme o čase radosti a veselosti, proto tato slova používám na závěr.  Radost – společné slovo znějící od všech přítomných seniorů a účinkujících. Veselostslovo, které charakterizovalo náladu dětí, když za své vystoupení dostaly malý ručně vyrobený dárek z rukou klientů. Čas  společně prožité chvíle několika generací, které naplnily naše soubory.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CAPTCHA načítání...