Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Zpěváček našeho regionu

správce 0

V sobotu 23. března jsme se vydali na dlouhou cestu nebo možná i na výlet do Pacova. Konalo se tam krajské kolo soutěže Zpěváček 2024.

Letos jsme vyrazili se dvěma zpěvačkami, které byly obě zařazené do hlavní kategorie. Gábinka patřila k nejmladším a Markéta k nejvyšším. Obě měly velkou konkurenci dalších 33 dětí, z nichž bylo pět chlapců.

Pro první kolo byly holky zařazené do třetí zpívající skupiny společně s dětmi z Okřešánku, takže si mohly docela brzy oddychnout a sledovat ostatní, jak se jim v soutěži daří.

Oběma se zpěv písní (jedna s doprovodem a jedna bez doprovodu) podařil a všichni jsme s napětím čekali, jestli aspoň jedna v této velké konkurenci postoupí do finálové desítky. Rozhodování poroty bylo dlouhé a napětí stoupalo.

Nakonec se Markétě podařilo prozpívat se do finále! Byli jsme nadšení, i když to znamenalo, že se musí jít znovu rozezpívat a vše začne znovu. Ve finálové desítce se všem podařilo zpívat uvolněněji a lépe vynikly všechny písničky. Platí to i o Markétě – zpěv byl veselejší i smutnější. Vše, jak mělo být…

A umístění? Na krásném 7.-10. místě. Mezi dětmi z celého kraje je to pro náš malý soubor veliký úspěch.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CAPTCHA načítání...